Thursday 11 November 2010

Losers.

Ma tot gandeam cu ce sa-mi incep speech-ul. Si cred ca cea mai buna solutie e o imagine ca cica zice cam cat o mie de cuvinte si unde merge mia merge si suta desi e invers.



Si iata suta de cuvinte.Imaginea asta vorbeste de indivizii din clasa majoritara care iubesc tot ceea ce are cautare, care vor sa fie mereu castigatori. Apropo de asta mereu am avut o dilema , nu inteleg de ce echipe de fotbal ca Real, Barca, Arsenal, etc ...vor sa achizitioneze toti oamenii cu renume si chiar reusesc (Real M.) adica ce farmec are sa ai o echipa formata din cei mai buni jucatori de talie mondiala (relativa si asta, dar..) pentru mine farmecul era mereu sa fiu in echipa care lupta, care pleaca din pozitia a-2-a. Cand ma uitam la meciuri de regula tineam cu cei care trebuiau sa lupte ca sa recupereze, cu cei care pierdeau ,chiar si la final. Desi cand vine vorba de echipa Romaniei ,nu tin cu ei cu toate ca de cele mai multe ori pierd. Asta o fi pentru ca nu imi plac romanii ,romanii majoritari si uneori nici minoritarii. Asta are a face cu dorinta romanului de a fi sef, de a-si da in petec, el stie tot, civilizatia romana a dat nastere intregii civilizatii de pe mapamond etc...etc..
Mi se pare plictisitor sa iubesti filmele cele mai "bune", muzica cea mai buna, mereu sa castigi,sa fi respectat, sa stii totul, s aarati cel mai bine,foarte bine . Nu doar ca e plictisitor dar e vorba ca nu imi place si ma bucur ca nu e o chestie pe care a trebuit sa ma educ ca sa fiu mai "special". Mi se pare normal sa vreau sa fiu...eu??

Da, ma deranjeaza dorinta asta de a fi acolo in frunte, de a fi admirat( e placut nu neg), sa fi bun (intr-un domeniu) si toti sa isi doreasca sa fie ca tine. Sa se vada si sa se stie ca tu ai inteligenta, banii sau infatisarea cea mai cea...
Eu critic asta nu din invidie ci pentru ca atunci cand eu,el is valorile absolute celalat nu mai are nici un drept, el nu e altceva decat un rob care tre' sa ne admire..Vampiri, oameni care se hranesc cu admiratia celor din jur.
A sa nu ii uit si pe cei care de speciali ce sunt , (underground) o dau in snobism.
As zice "be you" dar e deja luat motto-ul de un brand de asta de te face COOL.Asa ca as recomanda moderatia si un sentiment sanatos al propriei valori.
Trend whores .
Va multumim.

Loser

4 comments:

  1. Sunt doar pe jumatate de acord cu tine. Be you! Corect dar incearca ca acest "you" sa fie mereu imbunatatit, sa evolueze, sa-si doreasca sa fie mai bun ca ieri.

    Faina reclama astora!

    ReplyDelete
  2. Ca orice lucru "mai bun" e relativ.
    Ai dreptate mereu o sa vreau sa fiu mai bun cand vine vorba de bitza, si alte pasiuni dar ..cred ca si asta is are originile ,asa cum zice Solomon, in concurenta dintre noi ,dorinta de afirmare.

    ReplyDelete
  3. "Mai bun" implica intotdeauna comparatia cu ceilalti si cu tine insuti (cel de ieri, cel de azi sau de miine). Cred ca cel mai sanatos ar fi sa nu te preocupe raportarile la ceilalti sau la imaginea pe care o ai despre tine sau cum vrei sa fii. As zice doar "Be!", adica ceea ce traiesti zi de zi, fara proiectii in trecut, viitor sau un prezent ideal (imaginar).

    ReplyDelete
  4. Aditza din clanul minune :)) . Ai un 10 de la mine. Macar stim ce stofa ai.
    E clar ca Guerrilla nu asculti.
    Ai adus un zambet pe fata mea. Iti multumesc inca odata ca esti unul din afis ;))

    ReplyDelete