Friday 17 December 2010

It's alive,alive !!

Bear Grylls invata in toate emisiunile ca in situatii de criza pentru a supravietui ai nevoi de 2 lucruri.
1.Dorinta disperata de a supravietui.
2.Ingeniozitate.
Cred ca a 2 a e o rezultanta a primei.
Urmaream cu interes reconstituiri ale unor astfel de intamplari la limita supravieturii ( I shouldn't be alive, Man vs. Wild,etc).
Nu inteleg. Da, nu inteleg ,cum un om normal dupa n zile fara apa,totusi rezista tentatiei de a bea apa sarata a oceanului, sau o persoana cu bazinul rupt
in urma unui accident aviatic in mijlocul savanei,inconjurat de animale salbatice,fara apa, totusi nu renunta la dorinta de a trai si supravietuieste
pana este salvat.Nu inteleg de unde dorinta asta de a trai,asta pentru ca dupa 1-2 zile de eforturi ,in mod cert,as renunta.
M-as lasa prada rechinilor,vulturilor si altora.
Nu inteleg care e diferenta daca as trai.
Iubesc cu disperare viata si VREAU sa TRAIESC, dar nu cred ca as avea aceiasi dorinta aflat intr-un lagar nazist ,plin de paduchi,excremente,
frig,lipsa de mancare. Sau pe o pluta in mijlocul oceanului,sau ...sau...un scaun cu rotile.De ce as continua ?
Desi daca ma gandesc bine in Romania nimeni nu mai are nevoie de tehnici de supravietuire, eventual sa innceapa sa predea.

Un film bun ,pentru care multumesc prietenilor,pe ideea asta e "Mar adentro".

2 comments:

  1. Ca să supravieţuieşti ai nevoie de o motivaţie puternică şi personală. Dragostea pentru ceva sau cineva poate fi o astfel de motivaţie.
    De exemplu, dragostea de ţară :P

    ReplyDelete
  2. Cum ziceam cu ceva vreme in urma . Nu cred in dragoste, doar in pasiuni.
    Ai dreptate, eu pot depasi serile gri de iarna doar cu gandul la verdele padurii , radacinile noduroase ,vazut din goana bicicletei.

    ReplyDelete