Monday 10 May 2010

Pilda.

Cainii fara stapan deja sunt emblematici pentru peisajului romanesc ,asa cum sunt vacile mov pentru Alpi ,vulpile pentru Londra ,ca urmare ar trebui sa fie inregistrati pe la nu stiu ce oficiu ca trebuie sa fie unul si pentru asta, ca fiind un "brand" chiar un "trend" reprezentativ pentru acest colt de rai.
Desi sunt si au fost subietcul atator discutii iar prezenta lor nu aduce decat probleme totusi cand ii vezi in parcarile de pe marginea drumului asteptand de cele mai multe ori o bucata de paine pe care o accepta bucurosi spre deosebire de cainii cu stapani invatati cu pedigree si alte delicatese nu poti sa nu simti mila pentru ei.
Imi doresc un caine de ceva vreme, poate un Jack Russel Terrier , dar as dori sa aibe atitudinea unui caine de strada care isi stie locul care nu braveaza si nu se fataie pe langa oricine are o bucata de mancare in mana ca si cand l-ar iubi doar pentru ca este om iar cand primesc o parte o adulmeca dezamagiti si apoi ii intorc spatele in cautare de mai bun.
Imi plac pentru ca sunt invinsi si cu toate astea ,cel putin mie, imi par a se purta ca si cand stiu ce e viata .Daca un animal poate sa stie ce e viata, ne trebuie noua o viata ca sa stim ce e una. Refuza sa se ia de oricine pentru ca au trecut de faza in care trebuie sa arate stapanului ce stiu si ce pot. Oricum nu le pasa. E adevarat si faptul ca cel mai adesea nu sunt prea populari e si normal cine ar vrea un caine care atunci cand ploua nu se grabeste sa fuga de teama apei ,a prafului, noroiului, mirosului cum fac cei nobili in lesa cu stapanii lor, cine pe cine duce nu stiu. Sau cine ar vrea un caine cu origini mai mult decat dubioase in comparatie cu un fiu de campioni. Unul care da din codita cand i se cere, care stie sa faca trucuri ce incanta gloata avida de paine si circ a si unde mai pui ca el are si un nume, miroase a sampon mai mereu iar cand moare strivit sub rotile unei masini neatente se lasa cu plansete, slujbe, poze inramate in memoria lor. Spre deosebire de "homelesi" care trecand pe sub roti ,uneori scapa iar cand nu scapa nu opreste nimeni sa vada ce s-a intamplat, sau opresc din cauze tehnice si ca sa mai reverse un potop de "binecuvantari" asupra dobitocului.
Cred ca daca si-ar putea exprima parera ar fi nemultumiti ,poate nu toti, de orice incercare de ai reabilita inclusiva asta si a arata cuiva ca de fapt pretuiesc mai mult decat cei din lumea buna. Si pe buna dreptate ar fi nemultumiti. O revelatie recenta imi zicea ,in timp ce ascultam o persoana din lumea buna vorbind despre minunile din lumea lor, ca incercarea de ai demonstra ca am o idee despre viata, ca minunile lor nu sunt absolute ar fi insemnat sa fiu invins as fi dovedit ca nu am inteles nimic din viata. Orice dorinta de a schimba felul cuiva e o infrangere.E o chestiune personala schimbarea, intelegerea iar cand ai facut un absolut din intelegerea ta si incerci sa salvezi si pe celalalt ai pierd. Iti adopta viziunea doar ca sa o schimbe cu una mai buna ce o va auzi in cativa ani si tot asa din schimbare in schimbare la sfarsitul vietii va stii ca a trait cum a vrut el.
Cum ar fi mai corect: Caine cu suflet de om sau om cu suflet de caine ?

No comments:

Post a Comment