Wednesday 3 March 2010

Scavenger.

Iar e frigiderul gol asta inseamna ca trebuie sa ma duc sa pierd timpul si banii in cautarea combustibilului cel mai bun. Urasc cumparaturile pentru timpul pe care il petreci acolo cautand ce e mai ieftin , ce e mai sanatos,bla bla, si pentru ca vezi oameni fericiti ca au un asa privilegiu .Cel putin treaba cu fericirea de pe chipuri era "mai adevarata" in Romania unde cumparaturile facute la un supermarket erau ceva ce iti conferea superioritate iar nu o necesitate.
Ma gasesc in situatia cu frigiderul pentru ca nu am fost destul de prevazator incat sa-mi fac provizii de la Pret a Manger si Sainsbury's. Cu primii avem un soi de contract, ce nu se vinde pana la sfarsitul programului ne revine nou fara nici un cost in felul asta ei nu platesc gunoi sau ceva de gen, e convenabil pentru ambele parti. Cei din urma ,Sainsbury's, lasau in bins mancarea ce urma sa expire iar noi ca niste baieti buni ce ne aflam mergeam si colectam ,asa se face ca nu aveam restrictii de pret la banane, ananas, mango, gogosi, lapte, gogosi, prajituri, gogosi, paine etc... In 2 vorbe "skipped food"....Despre cea de a 2 a sursa am zis la trecut pentru ca s-a schimbat scenariul din 3 motive cel putin :
1.Or numai au produse de aruncat pentru ca au clientii mai multi.
2.Fie isi calculeaza mai bine stocul necesar si ca urmare aduc mai putina mancare ,mancare ce se vinde , asemanator punctului 1 dar la o scara mai mica.
3.Sau, s-au inmultit scavengerii , si din pacate multi uita de regula : nu lua mai mult decat ai nevoi.
Da , mai era si o alta alternativa dar acolo au pus sub lacat "rezervoarele de combustibili" si eu cheie n-am. Dar niste amici au rezolvat-o si pe asta.
Skipped food merge mana in mana cu Squattingul a 2 a "arma" a unui paria.Pentru unii paria.
Ar mai fi de zis cate una alta despre cele 2 categori dar as vrea sa ma opresc la cei care privesc de sus , cu dispret, cu mila pe cei ce fac cele de mai sus. Cei care stiu ce e viata si stiu clar ca asta nu e viata ci e libertate de caine vagabond (citat din parintele L.C.) ,pentru cei care cred doar in valorile clasice, care cred ca nu exista decat o singura cale spre fericire, care cred ca totul e alb sau negru, care cred ca doar fizica lui Newton e adevarata, care cred ca cei care au puterea o au pentru ca au inteles mai mult decat noi (un amic columbian a inteles asta si era gata sa sustina asta asa ca a decis ca e momentul sa aduca la viata Rickshaw Union, la a doua intalnire un polonez a zis ca el nu crede in asa ceva ca e anarhist dar din respect ramane apoi a fost randul meu sa il sustin pe amicu' polonez in anarhism si sa incerc sa il fac sa vada,pe latin, ca nimic nu e ONE WAY. De atunci nu am mai avut intalniri de sindicat ) celor care cred ca supunerea este calea, care isi iau diverse bunuri fara a stii sa le foloseasca, celor care cred ca daca ar avea ei bunurile respective ar fi pe maini cu mult mai bune, pentru cei care iau peste picior pe cei mai slabi decat ei( dar nu datorita greutati ) celor care cred ca daca au o facultate trebuie sa fie ascultati, celor care cred ca daca nu ai macar o casa drgostea va muri, celor care cred ca rutina ucide doar, celor care nu au principii cand vine vorba de bani, celor care cred ca daca au 40+ de ani stiu totul despre tot, celor care nu stiu sa asculte, celor care au prejudecati si nu au timp sa incerce macar sa le darame, celor care vorbesc frumos si au o viata stearsa, celor care cred ca masina este singura cale, celor care.........I wish to say to all this folks : go get a life but don't take mine if you know what I mean.

LIVE & LET LIVE
bullet with butterfly wings

3 comments:

  1. vai mie, am 40+
    dar n-o sa-ti iau iau viata pentru atata lucru! =))

    ReplyDelete
  2. 40+ nu e o problema ,e doar o varsta daca...

    ReplyDelete
  3. hei..=)) vrea spui unchiul L.C.

    ReplyDelete