Thursday 8 July 2010

Mercenari

Ma uitam la echipa germana ,care imi aduce aminte de tactica romanilor din primele secole de dupa Hristos care confruntata cu valul migrator germanic a recurs la o masura eficienta. Au angajat in armata romana ,mercenari geramani.
Acum dupa secole tot mai multe echipe recurg la strategia asta. Una dine ele este Germania, ei rasa pura au inglobat in Mannschaft niste straini: tunisieni, turci, polonezi, africani. Nu mi se pare o problema atat timp cat respectivii sunt nascuti in tara respectiva si au primit cetatenia in vremea cand nu reprezentau un interes strategic.Problema mea este ca dupa ce se dovedesc demni de utilizat vin nemtii, francezi, etc. si zic "hai va facem cetateni" evident raspunsul oropsitilor in tarile lor de bastina e unul afirmativ. Insa ce mi se pare mai dificil de inteles este faptul ca persoane demne de incredere care nu au un rol atat de in vazul lumii ca un fotbalist, cu greu vor ajunge sa se bucure de aceleasi privilegii.
Interesant cum atunci cand societatea are nevoie de tine, poate obtine ceva de pe urma ta, numai conteaza ce origine ai, cum arati, ce culoare , cum gandesti si multe altele. Se ocupa ei de tot, tu doar trebuie "furnizezi "serviciile care le vor ajuta lor.Business is called.
Da' lor le convine.

No comments:

Post a Comment